Oefentherapie mensendieck

Mijn specialisatie Psychosomatische oefentherapie is een specialisme binnen de oefentherapie Mensendieck. Natuurlijk kun je ook nog steeds bij mij terecht voor de algemene oefentherapie Mensendieck.
 
Algemene oefentherapie Mensendieck is onder andere gericht op het verminderen van lichamelijke klachten van houdings- en/of bewegingsapparaat. Door het bewust worden en doorbreken van gewoontes in houding en beweging. Met andere woorden je leert je klachten te begrijpen en er zelf iets aan te doen waardoor je weer optimaal kan functioneren in je dagelijkse activiteiten. Voor meer informatie zie www.vvocm.nl.

Naast Mensendieck oefentherapeut ben ik ook nog Bedrijfsoefentherapeut. Ook dit is weer een specialisme binnen de algemene oefentherapie.  Een Bedrijfsoefentherapeut is een houdings- en bewegingsdeskundige. Daarvoor doe ik werkplekonderzoek en advisering. Hoe richt je je werkplek goed in en hoe ontlast je je lichaam daarbij optimaal. Bedrijfsoefentherapie bestrijdt lichamelijke klachten die voortkomen uit een verkeerde houding of een te grote fysieke belasting.